Marokkaanse kussens en poefs kan je nooit genoeg hebben!

Naarmate je decoratieproject vordert raakt je kamer of huis waarschijnlijk steeds meer gevuld met meubels en accessoires. Je hebt misschien ook al de verlichting gekozen en geïnstalleerd en hopelijk ben je begonnen met het schilderen of inkleden van de muren. Maar nu moet je nog de ‘finishing touch’ aanbrengen. Misschien heb je hier en daar nog een kale plek in je inrichting. Of misschien wil je nog ergens een zithoek creëren of een zetel of bed iets comfortabeler maken.

In dat geval is het natuurlijk een uitstekend idee om te gaan shoppen op zoek naar Marokkaanse kussens en poefs. Want je wil uiteraard wel iets hebben dat bij je oosterse decoratie past. En kussens en poefs kan je nooit genoeg hebben! Bovendien wordt er in oosterse decoratie inderdaad bijzonder veel met kussens en textielen gewerkt om het geheel een zachte, gevulde en comfortabele indruk te geven.

Een uitgebreid aanbod

Je zal het dus niet moeilijk hebben om een uitgebreid aanbod te vinden, de vraag zal eerder zijn hoe je tussen dat enorm uitgebreide assortiment een goede keuze kan maken. Zoals je wellicht weet na de eerste fase van je Marokkaanse of oosterse decoratieproject spelen kleuren en motieven een erg belangrijke rol in deze cultuur. Er wordt veel gebruik gemaakt van felle kleuren, vaak wordt textiel gekleurd met verf op basis van natuurlijke materialen. Maar ook de geometrische (en meestal repetitieve) motieven zijn een typisch kenmerk voor oosterse decoratie.

arabische decoratie

Passend bij je overige decoratie

Omdat kussens en poefs meestal pas in de laatste fase van het decoreren toegevoegd worden heb je geen ongelimiteerde vrijheid meer bij de keuze ervan. Je zal rekening moeten houden met de kleuren die je gekozen hebt voor je muren, zetels of het bed. Ook heb je wellicht al elementen met bepaalde motieven gebruikt. Ideaal is als je voor de kussens bijpassende motieven kan vinden.

Het kan zijn dat je even moet zoeken om de juiste Oosterse kussens te vinden maar we zijn zeker dat je je gading zal vinden. Uiteraard wil je graag authentieke, echte Marokkaanse producten maar dat hoeft hier in Europa echt geen probleem te zijn.

geweldige kussens oosterse sferen ja!

Steeds meer import

De import van decoratiematerialen uit Marokko is een groeiende commerciële sector en hoewel je moet oppassen dat je geen Chinese namaak aangesmeerd krijgt kan je authentieke materialen en objecten aan heel degelijke prijzen vinden bij betrouwbare importeurs. Vaak mensen met een Marokkaanse of oosterse achtergrond die de lokale markt uitstekend kennen en dus voor jou ter plekke de beste prijzen kunnen onderhandelen.