Piano transport

Het vraagt nogal wat om een piano te transporteren. Mensen zijn vaak enorm gehecht aan hun instrument. Een piano is daarnaast ook nog eens erg groot, onhandelbaar en zwaar. Een beetje piano weegt al gauw 300 kilo of meer. Een piano heeft naast emotionele waarde vaak ook een grote financiële waarde. Niet iets om lichtzinnig mee om te gaan dus. Het is haast onmogelijk om een piano zelf of met hulp van familie of vrienden van de ene naar de andere plaats te krijgen. Zeker niet als er ook nog eens een trap genomen moet worden.

Professionele hulp

Voor het verhuizen of ander transport van je piano is het dus verstandig om professionle hulp in te roepen. Zij hebben ervaring met het verhuizen van piano’s en weten hoe je een piano het beste kunt hanteren. Hiermee wordt je piano zonder zorgen van de ene naar de andere locatie gebracht.

Hoe gaat het verhuizen van een piano in zijn werk

Om de buitenkant van de piano te beschermen tijdens het transporteren wordt deze voorzichtig ingepakt met dekens en daarna voorzien van stretchfolie. Dit zorgt voor extra beschermlagen voor je piano. Bij het verhuizen van een zware piano worden hiervoor vier verhuizers ingezet. Als de piano in de bus of vrachtwagen staat wordt deze met spanbanden stevig vastgezet. Dit voorkomt schade aan de prachtige lak van je piano en eventueel andere onzichtbare schade.
De verhuizers zijn op alle voorbereid. Zo hebben zij ook altijd bescherming voor je vloer bij zich om te voorkomen dat je vloer tijdens het transport van de piano beschadigd.

Vanwege het formaat en het gewicht van de piano wordt deze nooit met de trap verhuisd. Als er geen lift in het gebouw aanwezig is wordt gebruik gemaakt van een verhuislift.

Plaatsing piano

Op de nieuwe locatie aangekomen wordt de piano naar je eigen wensen geplaatst in de ruimte. Desgewenst worden de poten voorzien van beschermende onderzetters. De piano zal vervolgens eerst een week of vier moeten acclimatiseren op de nieuwe locatie. Daarna kan je piano gestemd worden. Op deze manier kun je weer snel zorgeloos van je instrument genieten.

Kosten transport piano

De kosten voor het transport van een piano zijn van verschillende factoren afhankelijk: de afstand van transport, eventuele tijdelijke opslag, het soort piano, de kosten voor een verhuislift. Een transport of verhuisbedrijf geeft u een passende offerte. Het is goed om de offertes van meerdere aanbieders te vergelijken.

Bron: Woon-Landelijk.nl